Springzadels

Op maat gemaakt springzadel kopen?

Op zoek naar een passend zadel voor springen en eventing? Neem dan de sprong naar een springzadel op maat. Springzadels hebben een kort zweetblad. Hierdoor zit de ruiter korter met zijn been tegen het paard. Dit zorgt ervoor dat de ruiter makkelijk mee kan komen tijdens de sprong. Springzadels worden altijd verkocht in combinatie met een pasconsult, waardoor een goede fit gegarandeerd is. Ontdek het assortiment springzadels van Equipe Zadels!

ECARBON

EK EVO SPECIAL

Vanaf € 4.400

ECARBON

EK GO special

Vanaf € 4.400

ECARBON

EK26 special

Vanaf € 4.400

ECARBON

Special One special

Vanaf € 4.400

Synergy special

Vanaf € 3.100

Expression special

Vanaf € 2.300

Een vrije houding om te springen

Springzadels zijn gericht op een vrije houding vanuit het paard om te springen. De ruiter wordt door de ligging van een springzadel iets naar voren geplaatst. Hierdoor kan de ruiter makkelijker uit het zadel komen. De zweetbladen van springzadels zijn rond. Daarnaast zijn deze iets naar voren gericht. Doet u meerdere keren in de week springtraining? Of werkt u naar springwedstrijden toe? Dan is de aanschaf van een springzadel van essentieel belang.

De juiste pasvorm

Het is erg belangrijk dat het springzadel de juiste pasvorm heeft. Met het juiste springzadel kan uw paard de sprong goed nemen. Om deze reden maakt Equipe Zadels alle springzadels op maat. Hiermee voorkomt u ernstige blessures. Het juiste springzadel kiezen is een zorgvuldige taak. De springzadels uit het assortiment van Equipe Zadels zijn gemaakt van kalfsleer. Van recreatief tot topsport. U kunt bij ons terecht voor springzadels voor verschillende niveaus. Onze springzadels worden op maat gemaakt! 

Divers assortiment springzadels

Bij Equipe Zadels is een uitgebreid assortiment springzadels verkrijgbaar. Denk hierbij aan modellen als Expression special en EK26 special. Springzadel EK26 is een zadel met een half diepe zit, waardoor er een fijne balans ontstaat. Stuk voor stuk springzadels van de hoogste kwaliteit! Deze worden veelal gebruikt door topruiters. Equipe Zadels gaat voor technische perfectie. Op zoek naar de perfecte springcombinatie voor ruiter én paard? Neem dan contact met ons op!

Neem de sprong naar een op maat gemaakt springzadel!

Wilt u een springzadel kopen? Met meer dan twintig jaar ervaring kan Equipe Zadels u goed helpen. Wij gaan samen met u op zoek naar de perfecte combinatie. Voor meer informatie kunt u gerust contact met ons opnemen. U kunt ons telefonisch bereiken via
+31 6 533 255 86. Ook kunt u mailen naar info@equipezadels.nl. Equipe Zadels: voor springzadels van topkwaliteit.